Du er her: 
lørdag26okt2019

Kirkefestival

lørdag26okt2019 kl. 10:00 - 16:00

Ødsted kirke og sognehus

Festlig kirkefestival, fuld af ånd og bevægelse - både indre og ydre bevægelse! Dagen begynder kl. 10 og slutter kl. 16. Frokosten koster 40 kr., og her skal man tilmelde sig senest d. 19. oktober til sognepræst Martin Bonde Eriksen.

Der bliver noget for enhver smag, for legeme og sjæl, for ånd og krop: sang, foredrag, fortællinger, dans og mad. Hver time sker der noget nyt. Herimellem er der 10-15 minutters pause - og der er frokost kl. 12.
Det hele begynder med en festgudstjeneste kl. 10 i Ødsted kirke, og herefter flytter programmet over i Ødsted sognehus.


NB! Frokost kræver tilmelding senest d. 19. oktober til sognepræst Martin Bonde Eriksen på sms: 21 42 93 51 eller mail: mber@km.dk


Program

kl. 11: Foredrag med Annemarie Morris: ”Moderne religiøs kunst”

Annemarie Morris er tidligere gymnasierektor og højskoleforstander. Hun er en fremragende foredragsholder, der formidler de vanskeligste emner, så tilhørerne forstår det. Og hun gør det altid på en medrivende og ofte humoristisk måde.

Under foredraget viser Annemarie Morris flere eksempler på moderne religiøse kunst, som man selv kan komme rundt og se i Danmark. Foredraget vil lægge særlig vægt på Bjørn Nørgaards udsmykning i Christianskirken, Fredericia, hvor han opsat glasmosaikker med titlen: Du skal elske din fjende.

kl. 12: Frokost. Frokosten koster 40 kr.; husk kontanter!

kl. 13: Sangtime i kirken ved David Vestergaard Eriksen og Sune Grud Enevoldsen

David Vestergaard Eriksen og Sune Grud Enevoldsen er to vidende herrer, der har levet med højskolesangbogen hele deres liv. De har vidt forskellige faglige baggrunde, men er begge opvokset med Vesterhavet som nabo og tæt på Limfjorden. De vil formidle med humor og glæde; og vi vil synge, så taget letter!

kl. 14: Fortælletime ”Snedronningen” af H.C. Andersen
med fortæller Lise Marie Seidelin

Lise Marie Seidelin Nedergaard er fortæller, sangskriver og papirkunster. Fyns Stifstidende skriver: ”Lise Marie Seidelin er en fremragende fortæller ... Med malerisk mimik fører hun tilhørerne ind i H.C. Andersens fortællinger... Med intensitet og humor har hun et fast greb om sit publikum, der adlyder prompte, når de bliver bedt om at deltage i overleveringen.” Fyns Stiftstidende 28/8 2016. Hun fortæller eventyret om Snedronningen for både børn og voksne, og hvis der er tid til det, tager hun et eventyr mere…

kl. 15: Klezmerkoncert og dans, ved Klezmorkester

Fest og farver, tårer og triller, vilde hvin og sørgmuntre sange om tro, håb og kærlighed. Oplev den festlige, jødiske bryllupsmusik, klezmer, længselsfulde sange på yiddish, vilde danserytmer fra balkanlandene, græsk patos og skæve toner og rytmer fra Tyrkiet.

Klezmorkester har siden 2005 år spillet rundt omkring i Danmark og Tyskland. Ikke et danseben har stået urørt og ikke et øje har været tørt, når Klezmorkester har underholdt med musik, dans og fortælling.

Klezmorkester består af:
Mette Marie Jensen Ørnstrup – percussion, sang
Martin Bonde Eriksen – guitar, sang
Johan Toftegaard Knudsen – klarinet, sang
Kresten Thue Andersen – kontrabas, sang

Klezmorkester spiller koncert og op til dans i sognehuset.Annemarie Morris holder foredrag om moderne religiøs kunstLise Marie Nedergaard Seidelin fortæller eventyr. Denne dag genfortæller hun H.C. Andersens eventyr 'Snedronningen'.