Ungdomspræsteriet i Vejle

I Vejle har vi en ungdomspræst, der sammen med en Ungkirke-kulturmedarbejder arrangerer fantastiske events, foredrag, højskoleaftener, gudstjenester, fællesspisning og en masse andet for unge mellem 15 og 25 år. Ungdomspræsteriet har en vision:

”Vi ønsker at lytte til de unge og udvikle rammer for identitetsdannelse, engagement og fællesskab, der er baseret på åbne, kristne værdier.”

Læs mere om Ungdomspræsteriet her: www.ungdomspræsteriet.dk


Ungdomspræst

Anders Michael Grønfeldt er ungdomspræsten i Ungdomspræsteriet.

Anders Michael fortæller:

I december 2015 blev jeg teologisk kandidat og er med mine 33 år, i min første stilling som præst. Jeg har været omkring en del stationer på vejen hertil. Så jeg er stor tilhænger af de (desværre) så udskældte ”fjumreår”. Sådan nogen kan nemlig give store oplevelser og udfordringer – og er i det store perspektiv med til at forme hvem vi er og bliver til i vores liv. Jeg har selv brugt mine år til både at rejse og arbejde, steder hvor jeg ellers ikke lige var kommet til, hvis jeg fra begyndelsen af min uddannelse havde vidst, at jeg i dag skulle være præst her i Vejle.

Lærevikar, lastbilchauffør, tøjhandler, murerarbejdsmand og handicaphjælper er nogle af de titler jeg igennem tiden har kunnet smykke mig med og ingen af delene føler jeg har været spild af tid. I stedet vil jeg hellere sige at de alle er betydelige dele af min personlige historie og er med til at påvirke den måde jeg arbejder på som præst.

Til hverdag er jeg bosiddende med min kæreste i Århus – men rigtig glad for at ”virke” i Vejle.

Ungkirke-kulturmedarbejder

Marianne Thorsen er Ungkirke-kulturmedarbejder i Ungdomspræsteriet.

Marianne fortæller:

I Ungdomspræsteriet sørger jeg for kommunikation, design, idéskabelse, arrangementer og netværk i samarbejde med Anders Michael.

Jeg er uddannet grafisk designer, men har også gået mange andre veje som f.eks. efterskolelærer, produktionsskolelærer, event- og idrætskoordinator inden jeg landede her i Ungdomspræsteriet i Vejle. Og det er jeg rigtig glad for. Både at være landet her, men også at have alle de mange forskellige erfaringer med i baghånden.

Lidt uden for Vejle, i den lille hyggelige landsby, Ågård, bor jeg sammen med Per og vores børn. I fritiden arbejder jeg også med unge, idræt og alt muligt ”gør noget for andre projekter” som frivillig.


Den lave højskole

For tiden er Ungdomspræsteriet ved at starte en ny aktivitet op, som kaldes ”Den lave højskole”. Det er højskoleaftener i ungdomshøjde, der foregår i Bygningen i Vejle.

Der er kun adgang for unge mellem 15 og 25 år. Til gengæld er det gratis!

Se Ungdomspræsteriets kalender her: www.ungdomspræsteriet.dk/det-sker/