Julehjælp

Julen er en dyr tid for de fleste, og for familier og enlige, der er ramt af sygdom, ledighed eller på anden måde lever med et beskedent husholdningsbudget er juletiden ekstra svær.  Ønsket om at give sit barn den bedste jul indebærer ofte god mad og gode gaver, og det kræver ekstra penge på bordet.

Overskuddet fra fællesspisningerne i Ødsted og Jerlev sogne er så stort, at vi kan uddele julehjælp. Selv om det ikke har været hensigten, er det alligevel sket. Det er meget positivt, for fællesspisning er en diakonal aktivitet, og overskuddet kan nu bruges diakonalt i form af julekurve til økonomisk trængte i sognene. Diakonale aktiviteter er en del af folkekirkens sociale arbejde, og noget som vi har særlig fokus på i Ødsted og Jerlev i disse år.

Søg om julehjælp
Beboere i Ødsted og Jerlev sogne kan søge om julehjælp ved at udfylde et ansøgningsskema, som kan hentes i Ødsted sognehus, i Jerlev kirke eller her på hjemmesiden. Skemaet udfyldes og afleveres/sendes retur senest mandag den 3. december i præstegården. Herefter vil ansøgningerne blive vurderet, og ansøgeren vil få besked om julehjælpen er blevet imødekommet. Julehjælpen består af en julekurv, og den vil blive uddelt en af dagene op til juleaften. Julekurvene vil indeholde traditionel julemad til juleaften og julefrokost til de følgende dage fra Dagli’ Brugsen i Ødsted eller Min Købmand i Jerlev.

Hent ansøgningsskemaet til julehjælp her

Hvem læser ansøgningerne?

Det er et lille udvalg på tre personer, der læser og vurderer ansøgningerne. Udvalget består af et menighedsrådsmedlem fra hvert sogn samt af sognepræsten.

Udvalget vurderer sammen, hvem der trænger mest til julehjælp, og så træffer vi en afgørelse ud fra vurderingen og de oplysninger, vi har fået. Vi håber naturligvis, at vi kan imødekomme så mange som muligt.