Musik og koncerter

Der er forskellige slags koncerter i Ødsted og Jerlev sogne. Vi lægger nemlig vægt på et bredt udbud i koncerttilbuddet, så der både er klassiske koncerter, folkemusik og rytmisk musik. Kirkerummene er smukke rum til koncerter, og ofte er lyden i kirkerne også særligt velegnet til bestemte musikgenrer. Det tager vi højde for, når vi sammensætter musikprogrammet

Aktuelle koncerter offentliggøres her på siden.


Koncert i Højen kirke

Torsdag d. 11. oktober kl. 19.30 med Chris Minh Doky og pianist


Nærværende fortolkninger af danske og udenlandske sange, deriblandt nogle danske salmer.
Oplev den kendte danske bassist, Chris Minh Doky, i en smuk duokoncert, som kun kan opleves i de danske kirker.

Den danske verdensstjerne er ikke kun kendt for sin smukke tone og sit talent, men især for de historier han fortæller igennem sit instrument.

En intim og nærværende koncert med kontrabassen som det melodibærende instrument.

Der er gratis adgang til koncerten.


Koncert med Jennifer Rose

Torsdag den 18. oktober kl. 19.30 i Ødsted kirke:

Denne aften skal vi lytte til traditionel amerikansk musik, fremført af Jennifer Rose og hendes to døtre. Familien er på besøg i Danmark og giver i den forbindelse koncert i Ødsted kirke.

Jennifer Rose er folkesanger helt ind til benet, og hun fik sine sange ind med modermælken, da hun voksede op i den lille by Berea i Kentucky. Som professionel performer med en uddannelse i sang fra Berea College, forener Jennifer sine rødder med sin klassiske uddannelse for at give lytterne en sand oplevelse af Appalachernes sang. Hendes stærke, klare sopranstemme og hendes sprudlende personlighed fortryller publikummer i hele verden.


Sangaften

Onsdag den 21. november kl. 19.30 - 21.00 i Ødsted sognehus.

"Og friest er dit åndefang, når dybt du drager det i sang".

Denne novemberaften skal vi mødes og synge. November er lang, siger vi, men sangen giver vinger og gør os frie. Vi skal synge kendte efterårssange og salmer, og så skal vi dykke ned i vores nye salmebogstillæg, 100 Salmer, som vi vil få glæde af i fremtiden. De 100 Salmer er moderne bud på, hvordan vi skriver salmer i dag, hvor vores gudsforhold kan genspejles i ord og musik.

Vi vil synge noget kendt og noget nyt, og undervejs bliver der også tid til en pause med lidt forfriskninger, så vi kan smøre stemmen og synge videre.

Aftenen arrangeres i samarbejde mellem organist, Henriette Hoppe og sognepræst, Martin Bonde Eriksen.

 

 


Julekoncert

Tirsdag den 4. december kl. 19.00 i Jerlev kirke.

Julekoncert med Zenobia og gæster

Zenobia er veletablerede fortolkere af den danske sang-, salme-og visetradition. De tre kvinder, alle oprindeligt fra området nær Egtved, har spillet hundredvis af koncerter siden 2007. Trioens koncerter er musikalske oplevelser, bundet sammen af fortællinger om sangene, refleksioner om at leve et liv i nutiden med et soundtrack af gamle ord og toner, og om balancen mellem fornyelse og bevarelse.


Trioen består af sangerinden Louise Støjberg, harmonikaspilleren Mette Kathrine Jensen Stærk og pianist Charlotte Støjberg. Gæstemusikanter er trompetist Torben Sminge og violinist Andreas Tophøj.

Entre: 70 kr.