Musik og koncerter

Der er forskellige slags koncerter i Ødsted og Jerlev sogne. Vi lægger nemlig vægt på et bredt udbud i koncerttilbuddet, så der både er klassiske koncerter, folkemusik og rytmisk musik. Kirkerummene er smukke rum til koncerter, og ofte er lyden i kirkerne også særligt velegnet til bestemte musikgenrer. Det tager vi højde for, når vi sammensætter musikprogrammet

Aktuelle koncerter offentliggøres her på siden.


Gospelworkshop og koncert

Methe Danefeldt glæder sig til workshoppen med frivillige sangere fra Ødsted og Jerlev

Lørdag d. 29. februar kl. 10-16 i Ødsted Sognehus

Minikoncert samme dag kl. 17.00 i Ødsted kirke

Workshop i Ødsted sognehus kl. 10-16

Kom og syng med til gospelworkshop i Ødsted Sognehus med efterfølgende minikoncert i Ødsted Kirke lørdag d. 29/2 kl 10.00-16.00 under ledelse af Methe Danefeldt.

Vi skal synge uptempo gospel og smukke ballader, og alle kan være med. Vi synger sange, som alle kan være med på og vi synger opdelt i 3 stemmegrupper; sopran, alt og tenor. Der er frokost og forfriskninger i løbet af dagen til alle deltagere. Det bliver en rigtig sjov og hyggelig dag.

Minikoncert i Ødsted kirke kl. 17

Efter en times pause er der koncert i kirken kl. 17, hvor koret synger de indøvede numre. Alle er velkomne til koncerten!

Om Methe Danefeldt

Methe er uddannet lærer og har i mange år arbejdet på Kolding Friskole som b.l.a musiklærer. Derudover er Methe udøvende musiker og har udgivet to albums i eget navn; “Family Album” og “Perfectly Imperfect”.

Methe var i 2008 med til at oprette Engum Kirkes Gospelkor, der hurtigt fik mange medlemmer. Frem til 2015 bidrog hun med sin omfattende faglige kunnen og sit gnistrende engagement i ledelsen af koret.

Methe formåede med sin meget nuancerede sangstemme og sit gode humør at få kormedlemmerne til at yde deres allerbedste, og som koristerne igen og igen sagde: ”Man er altid i så godt humør efter en øveaften.”

Methe har skrevet musik til flere forskellige arrangementer, sidst var det et stort juleshow i Herning. Her skrev hun julesange til et stor voksenkor og til et børnekor.

Privat er hun gift, har to drenge, en hund og hele familien bor på en landejendom uden for Jerlev.

Tilmelding senest mandag d. 24. februar

Tilmelding til menighedsrådet ved Åse Schrøder på sms eller mail: 26 81 50 23 el. svanenaase@gmail.com


Sangaften med Hans Holm, musiker og komponist

Onsdag den 10. juni kl. 19.30 i Højen sognehus

”Lad dem lege i livstræets krone”

”Lad dem lege i livstræets krone” er nok den af Hans Holms melodier, der er bedst kendt. Men han har også lavet melodier til ”Spænd over os dit himmelsejl”, ”Jeg samler på de små børns smil” samt ”Hvad er det min Marie”, som Hans A. Jørgensen har lavet en ny tekst til, som hedder ”Hvad er det du, min kære”. Alt i alt er det blevet til ca. 500 forskellige melodier fra Hans Holms hånd. De fleste af dem har hans kone Kis Holm skrevet tekst til.

Hans holm blev født i 1944 og er uddannet både lærer og dirigent. Han har i mange år været lærer på Silkeborg Højskole.  Hans Holm er også meget kendt i folkeskoleverdenen, fordi  han har lavet mange sange, der bliver brugt i skolen, og fordi han, sammen med sine kone Kis, har skrevet 25-30 musicals til børn. Han har selv været med til at instruere børnene ved forskellige korstævner samt dirigere orkestre.

Hans Holm skriver stadig melodier og har sendt nogle ind til det nye højskolesangbogs-udvalg.  Den nye Højskolesangbog forventes på gaden i slutningen af året.

Hans Holm vil lede fællessangen. Vi skal synge en masse af hans sange/melodier, både gamle og nye. Han vil også knytte små historier til nogen af sangene. Undervejs vil Højen Kirkes Voksenkor også synge et par af hans sange.

Arrangører: Venner for Højen og Højen Menighedsråd.

Der serveres et glas vin/ en øl eller sodavand og lidt frugt og snack
Pris: 50 kr.

Overskuddet af salget går til spejderne