Musik og koncerter

Der er forskellige slags koncerter i Ødsted og Jerlev sogne. Vi lægger nemlig vægt på et bredt udbud i koncerttilbuddet, så der både er klassiske koncerter, folkemusik og rytmisk musik. Kirkerummene er smukke rum til koncerter, og ofte er lyden i kirkerne også særligt velegnet til bestemte musikgenrer. Det tager vi højde for, når vi sammensætter musikprogrammet

Aktuelle koncerter offentliggøres her på siden.


Tema-sangaften

Onsdag den 22. januar kl. 19.00 i Højen sognehus

LYS OG MØRKE

Kom til sangaften i sognehuset i Højen med temaet lys og mørke. Vi vil synge en masse sange f.eks. fra Højskolesangbogen. Organist Helle Gamborg vil fortælle lidt omkring emnet, og hvad det betyder for hende. Højen Kirkes Voksenkor vil også deltage og synge et par sange.


Kyndelmisse

Ødsted kirke den 2. februar kl. 16.30

Musikgudstjeneste med kjørmespandekager: Kirkelige festtider og højtider bliver ofte koblet sammen med naturens vekslende gang. Således også ved kyndelmisse, årets koldeste dag. Her fejrer vi samtidig ved kyndelmissegudstjenesten i kirken, Jesus som lyset, der altid vinder over de mørke kræfter i livet.
Ved kyndelmisse – lysmesse – markerer vi, at det for alvor går mod lysere tider med en gudstjeneste, hvor lystænding, oplæsning og sang veksler med musikindslag.

Efter gudstjenesten serveres der Kjørmespandekager i sognehuset.


Koncert i Højen kirke

Tirsdag den 18. februar kl 19.00

Koncert med Vejle Sct. Nicolai Sogns Pigekor og Ungdomskor under ledelse af organist, Erik Kure.

Om koret

De ældste sangere i Sct. Nicolai Sogns Pigekor og Ungdomskor giver koncerter i Danmark og på koncertrejser til udlandet. I år får vi glæden af at kunne høre dem til en koncert i vores kirke.

Næsten hver sommer siden 1991 har Pigekoret og Ungdomskoret været på koncertrejser i f. eks. Danmark, Tyskland, Tjekkoslovakiet, Wales, Skotland, Norge, Sverige, Finland, Litauen, Holland, Belgien, Frankrig eller Ungarn. Sidste sommer var de på en koncert-rejse til Amsterdam i Holland.

På korets koncertprogrammer er der klassiske korværker fra renæssancen til musik fra vores egen tid såvel som danske sange. 

Om organist Erik Kure

I Sct. Nicolai Sogn er der ansat tre organister, som hver har sit kor.

Sct. Nicolai Sogns Pigekor og Ungdomskor ledes af organist Erik Kure, som har Kirkemusikalsk Diplomeksamen og Musikpædagogisk Eksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Desuden videregående studier i direktion og korledelse på The Royal School of Church Music, Croydon, London med særligt fokus på den engelske drengekors tradition med lærere som bl.a. Stephen Cleobury, Cambridge. Han har også studeret direktion og korledelse på Akademi for Kunst i Klaipeda i Litauen.

Erik Kure er desuden uddannet klokkenist fra Den Skandinaviske Klokkenistskole i Løgumkloster, hvor han også har været lærer i en årrække. 

Velkommen til en skøn koncert! Ingen entre