Musik og koncerter

Der er forskellige slags koncerter i Ødsted og Jerlev sogne. Vi lægger nemlig vægt på et bredt udbud i koncerttilbuddet, så der både er klassiske koncerter, folkemusik og rytmisk musik. Kirkerummene er smukke rum til koncerter, og ofte er lyden i kirkerne også særligt velegnet til bestemte musikgenrer. Det tager vi højde for, når vi sammensætter musikprogrammet

Aktuelle koncerter offentliggøres her på siden.


Sangaften

Onsdag den 27. november kl. 19.30 i Ødsted sognehus

Succesen med sangaftener i sognehuset fortsætter i efteråret. Der er som tidligere mulighed for at foreslå
sange fra højskolesangbogen, men vi skal også synge nogle af de gode gamle viser, som Henriette Hoppe har fundet frem.

Ifølge musiker og sundhedsforsker, Ph.D. Lasse Skovgaard, er der mindst seks gode grunde til at synge:
1) Det udløser gode signalstoffer i kroppen, 2) det er godt for kroppens fysik, 3) det er god mental træning, 4) Det beroliger sindet, 5) det får os tættere på hinanden, 6) det giver konkurrencefordele.
Så der er ingen undskyldning, for sang gør godt!

Medvirkende sognepræst Martin Bonde Eriksen og organist Henriette Hoppe.

Kaffen koster 25 kr.


Julekoncert med Jette Torp

Ødsted kirke torsdag den 12. december kl. 20.00 - dørene åbnes kl. 19.00

Med afsæt i CD’en JUL fra 2018 spiller trioen klassiske julesalmer, engelske og amerikanske Christmas Carols samt danske og nordiske julesange akkompagneret af guitar, cello, fløjte, sopransaxofon og smukt kor.

Fællessang med publikum er en naturlig del af koncerten, som også indeholder nyere julesange, heriblandt Jette Torps egen: ”Julen er tilbage igen”.

”Julen er mange ting. Den er selvfølgelig hygge, glæde, nærhed og fællesskab, men for mange af os minder julen os måske også om det, der var engang og vækker minder, sorg og savn ekstra stærkt til live i højtiden. Den del vil jeg også gerne berøre på mine julekoncerter,” siger Jette Torp.

Medvirkende:

Jette Torp: vokal & guitar

Jan Kaspersen: guitar, saxofon, kor og fløjte

Live Johansson: cello

Billetter kan købes for kr. 125,- ved henvendelse til Jørn Aagaard, jlaagaard@gmail.com, eller tlf.: 20 40 08 98. Ved køb af billetter kan der også bestilles en varm drink i pausen til 20 kr.: Glühwein eller varm æbledrik.


Tema-sangaften

Onsdag den 15. januar kl. 19.30 i Ødsted sognehus:

Vælg salmer til din begravelse.

Denne aften synger vi salmer, som også kan synges ved begravelsen. Sognepræst Martin Bonde Eriksen og organist Henriette Hoppe vil præsentere nogle salmer og måske selv afsløre, hvad de kunne tænke sig, der blev sunget ved deres egen begravelse, og så bliver der tid til selv at overveje, hvilke salmer deltagerne kunne tænke sig blev sunget ved deres begravelse.


Tema-sangaften

Onsdag den 22. januar kl. 19.00 i Højen sognehus

LYS OG MØRKE

Kom til sangaften i sognehuset i Højen med temaet lys og mørke. Vi vil synge en masse sange f.eks. fra Højskolesangbogen. Organist Helle Gamborg vil fortælle lidt omkring emnet, og hvad det betyder for hende. Højen Kirkes Voksenkor vil også deltage og synge et par sange.


Koncert i Højen kirke

Tirsdag den 18. februar kl 19.00

Koncert med Vejle Sct. Nicolai Sogns Pigekor og Ungdomskor under ledelse af organist, Erik Kure.

Om koret

De ældste sangere i Sct. Nicolai Sogns Pigekor og Ungdomskor giver koncerter i Danmark og på koncertrejser til udlandet. I år får vi glæden af at kunne høre dem til en koncert i vores kirke.

Næsten hver sommer siden 1991 har Pigekoret og Ungdomskoret været på koncertrejser i f. eks. Danmark, Tyskland, Tjekkoslovakiet, Wales, Skotland, Norge, Sverige, Finland, Litauen, Holland, Belgien, Frankrig eller Ungarn. Sidste sommer var de på en koncert-rejse til Amsterdam i Holland.

På korets koncertprogrammer er der klassiske korværker fra renæssancen til musik fra vores egen tid såvel som danske sange. 

Om organist Erik Kure

I Sct. Nicolai Sogn er der ansat tre organister, som hver har sit kor.

Sct. Nicolai Sogns Pigekor og Ungdomskor ledes af organist Erik Kure, som har Kirkemusikalsk Diplomeksamen og Musikpædagogisk Eksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Desuden videregående studier i direktion og korledelse på The Royal School of Church Music, Croydon, London med særligt fokus på den engelske drengekors tradition med lærere som bl.a. Stephen Cleobury, Cambridge. Han har også studeret direktion og korledelse på Akademi for Kunst i Klaipeda i Litauen.

Erik Kure er desuden uddannet klokkenist fra Den Skandinaviske Klokkenistskole i Løgumkloster, hvor han også har været lærer i en årrække. 

Velkommen til en skøn koncert! Ingen entre