Musik og koncerter

Der er forskellige slags koncerter i Ødsted og Jerlev sogne. Vi lægger nemlig vægt på et bredt udbud i koncerttilbuddet, så der både er klassiske koncerter, folkemusik og rytmisk musik. Kirkerummene er smukke rum til koncerter, og ofte er lyden i kirkerne også særligt velegnet til bestemte musikgenrer. Det tager vi højde for, når vi sammensætter musikprogrammet

Aktuelle koncerter offentliggøres her på siden.


Koncert i Jerlev kirke

Tirsdag d. 20. oktober kl. 19.30-20.45

Nordisk Jazz møder danske salmer - oplev Mads Granum Kvintets nye jazzsalmer

Jazzpianist Mads Granum har komponeret ti nye jazzsalmer til sit fjerde album ”Med favnen fuld af kærlighed”, som blev lanceret på Youtube i efteråret 2017. Her opnåede de på få måneder mere end 100.000 visninger. Nu kan jazzsalmerne opleves live, når Mads Granum Kvintet giver koncert i Jerlev Kirke.

Albummets nykomponerede jazzsalmer er med tekster af nogle af Danmarks bedste salmedigtere i nyere tid: Johannes Møllehave, Lisbeth Smedegaard Andersen, Holger Lissner, Hans Anker Jørgensen, Iben Krogsdal, Christiane Gammeltoft-Hansen, Johannes Jørgensen og Simon Grotrian.
Mads Granum har med sine fortolkninger af salmer opnået en opsigtsvækkende niche-succes som jazzmusiker og har de seneste 14 år turneret flittigt med sin kvartet. Evnerne inden for rytmisk musik og jazz har sammen med hans særegne salmeforståelse ført ham til en position som en af landets betydeligste inden for sin genre. Det er blevet til flere hundrede velbesøgte koncerter i danske og udenlandske kirker.
Foruden jazzklaver spiller Mads Granum rytmisk kirkeorgel. Hans jazz-orgelstykker er blevet spillet i USA, Australien, New Zealand og Europa, og flere af hans nye salmer er med i de nye salmebogstillæg. Det omfattende CV inkluderer desuden kapelmesterjob for Thomas Eje, keyboardspiller i Glæsels Orkester for Linie 3 og meget andet.

Entre: 50 kr.

Bestil billetter hos menighedsrådets næstformand, Jørn Aagaard, på telefon: 20 40 08 98 eller mail:
jlaagaard@gmail.com


Koncert i Højen kirke

Søndag den 8. november kl. 16.00:

Koncert med Zenobia og Højen Kirkes Voksenkor

Om Zenobia: Vi vil glæde os til et gensyn og genhør med trioen Zenobia, som har indtaget den danske musikscene med forførende og stemningsfyldte fortolkninger af den danske sangskat. Trods et traditionelt musikalsk udgangspunkt med danske viser og salmer, gør kvinderne musikken til deres egen ved tilsætning af argentinsk tango og dansk folkemusik.
De tre musikere har kendt hinanden fra barnsben, og er vokset op med den danske visetradition. Louise og Charlotte, som stammer fra Egtved, er søstre og har spillet sammen så længe, de kan huske. De har altid sunget i skolen, til spejder og til familiesammenkomster, mens Mette Kathrine, som stammer fra Højen, lærte folkeviser og højskolesange af sin mor, mens de ventede på skolebussen. Deres opvækst, rejser og uddannelser har givet dem et professionelt musikalsk fundament, der er drevet af en udforskende lyst til at forny, skabe og fortolke den danske sangskat. De har endda udgivet en sangbog: ”Zenobia Sangbogen”, der indeholder 20 nye sange med melodier af Zenobia.
Højen Voksenkor vil også medvirke ved koncerten.


Koncert i Ødsted kirke

Torsdag den 19. november kl. 19.30

Fløjtenist Pernille Böser og organist Henriette Hoppe

Efteråret byder på en koncert med vores egen kirkesanger Pernille Louise Böser på tværfløjte, akkompagneret af organist Henriette Hoppe på orgel og klaver. De har fundet en række eksempler fra det originale fløjterepertoire, suppleret med arrangementer af andre kendte stykker.
Pernille er uddannet fløjtenist fra Aarhus Musikkonservatorium.