Sogneaftener

Bliv oplyst og bliv opløftet! Sogneaftener er godt for legeme og sjæl.

Sogneaftener er varme og spændende aftener med kulturelle oplevelser, der handler om livets vigtigste spørgsmål. Der kan foregå mange forskellige ting. Et par gange om året har vi sangaftener, hvor vi synger højskolesange og salmer. Vi har foredrag flere gange om året, og af og til viser vi en film med et dybere indhold.

Kom og vær med til hyggeligt og engagerende samvær - hvor man helt sikkert går opløftet hjem, og måske er man blevet lidt klogere...

I løbet af aftenen serveres der kaffe for et rimeligt beløb.


Efterårsmøde den 24. oktober kl. 19.30

I Jerlev Kulturhus ved filosof og forfatter, Peter Tudvad

"I krig og kristendom" –  om den tyske teolog og modstandsmand Dietrich Bonhoeffer.


Den tyske kirkes historie i Det Tredje Rige er et pinligt eksempel på, hvor let også kristne kan forføres af store ord og små mænd.
En af de alt for få, der ikke lod sig lede i fristelse, var teologen og præsten Dietrich Bonhoeffer. Hans kamp mod nazismen og dens medløbere i kirken begyndte allerede to dage efter Hitlers magtovertagelse. I en direkte radiotransmission kaldte han føreren en forfører, hvorefter programmet prompte blev afbrudt. Men intet kunne skræmme Bonhoeffer, der frygtløst gik i brechen for jøder og andre forfulgte, selvom Gestapo snart kom på sporet af hans illegale arbejde. Dette endte imidlertid med hans arrestation den 5. april 1943 – og hans henrettelse på Hitlers personlige ordre den 9. april 1945.
Bonhoeffer efterlod sig ikke bare sit livs lysende eksempel, men også et af de største teologiske forfatterskaber i det 20. århundrede.


Peter Tudvad, filosof og forfatter, har især beskæftiget sig med Søren Kierkegaard, som han bl.a. har skrevet bestsellerne "Kierkegaards København" og romanen "Forbandelsen" om.  Et andet omdrejningspunkt i hans forfatterskab har været 2. Verdenskrig, som ikke mindst har udmøntet sig i biografien "Sygeplejerske i Det Tredje Rige. En danskers historie". Hans seneste udgivelser er første halvbind af mammutværket "I krig og kristendom". En biografi om den tyske teolog og modstandsmand Dietrich Bonhoeffer, som er blevet flot modtaget i pressen, hvor den fik fem stjerner/hjerter i alle morgenaviserne og blev kaldt “en åndshistorisk bedrift”.

Mød op til en spændende aften.

Kaffen koster 40 kr.