Sogneaftener

Bliv oplyst og bliv opløftet! Sogneaftener er godt for legeme og sjæl.

Sogneaftener er varme og spændende aftener med kulturelle oplevelser, der handler om livets vigtigste spørgsmål. Der kan foregå mange forskellige ting. Et par gange om året har vi sangaftener, hvor vi synger højskolesange og salmer. Vi har foredrag flere gange om året, og af og til viser vi en film med et dybere indhold.

Kom og vær med til hyggeligt og engagerende samvær - hvor man helt sikkert går opløftet hjem, og måske er man blevet lidt klogere...

I løbet af aftenen serveres der kaffe for et rimeligt beløb.


Forårsmøde: Kys hinanden

– et foredrag om mennesket som et seksuelt, erotisk og religiøst væsen ved præst og sexolog, Benedikte Vejlby Baggesgaard

Torsdag d. 22. marts kl. 19.30 i Jerlev Kulturhus

Kys hinanden – for det vil ærgre fanden; sådan lyder refrænet i en gammel revyvise…

”Så giv hinanden hånd derpå” siger vi, med folkekirkens vielsesritual, mens de elskende står og længes efter filmreplikken: ”You may kiss the bride”; det erotiske aspekt er stærkt underspillet i den danske vielse: Vores ægteskab bygger på håndslag og aftaler, frem for sanselighed og erotik. Noget kunne tyde på, at det syn på ægteskabet kaster lange skygger ind over det moderne ægteskab. Det, der ikke bliver sagt højt ved ægteskabets begyndelse – det kan senere blive svært at tale om; hvordan finder og genfinder vi hinanden, i den ordløse samtale, erotik er.

Erotik og sex er ellers kommet på dagsordenen; det er ikke længere tabu at ganske almindelige mennesker
forlyster sig med hinanden; på tv dukker den supersexede Joan Ørting jævnligt op i den bedste sendetid, og i de sene aftentimer får vi et blik ind i de mere særprægede kroge af seksualitetens verden.

Den mere almindelige erotik truer med at tage sig grå og hverdagsagtig ud i forhold til alt det spændende og anderledes, vi får indblik i. Men erotik og sex er ikke forbeholdt de særlige lyster og perversionerne; de fleste mennesker kunne have et rigt og givende sexliv, og det stabile forhold har andre og dybe kvaliteter vi kunne få øjnene op for.

En sådan øjenåbner er foredraget: Kys hinanden!

Kaffen koster 40,- kr. Foredraget er gratis.


Litteraturaftener

Som noget nyt inviteres til to litteraturaftener i Højen sognehus:

Mandag den 30. april og mandag den 7. maj. Begge aftener kl. 19.00 - 21.00.

Vi vil samtale om den nye meget anmelderroste roman af Katrine Marie Guldager: "En uskyldig familie".

Inger Marie Raunkiær-Jensen vil lede samtalen. Den eneste forudsætning for at deltage er, at man har læst ca. halvdelen af romanen.

Om ”En uskyldig familie”: Det er først og fremmest historien om Frederik, en lykkejæger og finansmand, der kommer fra det idylliske Sydfyn og føler sig misforstået af sine forældre. Men kan man forlade det, man ikke kan komme overens med?

Efter nogle år i London og New York vender Frederik hjem til sine rødder og de værdier, der er særligt danske. Hans far er kun en skygge ved siden af hans stærke, frigjorte mor, mens hans søster er blevet præst og mener, at Frederik bør besinde sig på familien og på, at ingen penge i hele verden kan købe ham den frihed, han drømmer om.

En uafrystelig fortælling om grundkernen i en dansk familie med stærke kvinder, mindre stærke mænd, ansvar, tilgivelse og kærlighed.

 

Tilmelding senest tirsdag d. 24. april til Inger Marie Raunkiær-Jensen, e-mail: imrj@km.dk, tlf. 75863128

Kaffe, kage og sodavand koster 40 kr.
Overskuddet går til Menighedsplejen/ Julehjælp.

Den sidste aften bliver der serveret et glas vin!