Sogneaftener

Bliv oplyst og bliv opløftet! Sogneaftener er godt for legeme og sjæl.

Sogneaftener er varme og spændende aftener med kulturelle oplevelser, der handler om livets vigtigste spørgsmål. Der kan foregå mange forskellige ting. Et par gange om året har vi sangaftener, hvor vi synger højskolesange og salmer. Vi har foredrag flere gange om året, og af og til viser vi en film med et dybere indhold.

Kom og vær med til hyggeligt og engagerende samvær - hvor man helt sikkert går opløftet hjem, og måske er man blevet lidt klogere...

I løbet af aftenen serveres der kaffe for et rimeligt beløb.


Sommermøde i Ødsted

Søndag den 26. august kl. 13.30 ved Sofie Bonde Eriksen, sognepræst i Haderslev Domsogn.

Vores tro er noget dybt personligt og noget vi sjældent snakker om over kaffen. “Hvordan tror du, Gud er?” er et spørgsmål, man for det meste kun har glæden af at høre, når man har mindre børn. Og så mærker man pludselig, når man står og siger “øh...”, at det ikke er noget, vi er vante til at tale om. Én ting er at tale teologisk om Gud – noget andet er at udtrykke, hvad “jeg” tror på og våge sig bort fra faglighedens eller kirketermernes trygge grund. Her kan præster også komme til kort. Men det er rigtig godt at blive spurgt om og at overveje, hvad man tror om Gud, for hvad vi tror om Gud, siger ganske meget om, hvad vi bærer med os fra barndommen og fra de mennesker, der har været og er de allervigtigste i vores liv på godt og ondt. Og at gøre sig den overvejelse, kan bane vej for, at man hører evangeliet på ny!

Sofie Bonde Eriksens foredrag vil handle om barndommens forestillinger om Gud, og hvordan de forestillinger udvikler sig i løbet af livet. Det bliver et tankevækkende og spændende foredrag krydret med musik og salmer undervejs.

Sommermødet begynder med gudstjeneste i Ødsted Kirke kl. 13.30. Efterfølgende er der foredrag i Ødsted Sognehus, hvis vejret er til det på amfiscenen, men ved regn eller kraftig blæst går vi inden døre.

Der serveres kaffe og kage, og det hele er ganske gratis.

Vel mødt til årets sommermøde for Ødsted, Jerlev og Højen sogne!