Sogneaftener

Bliv oplyst og bliv opløftet! Sogneaftener er godt for legeme og sjæl.

Sogneaftener er varme og spændende aftener med kulturelle oplevelser, der handler om livets vigtigste spørgsmål. Der kan foregå mange forskellige ting. Et par gange om året har vi sangaftener, hvor vi synger højskolesange og salmer. Vi har foredrag flere gange om året, og af og til viser vi en film med et dybere indhold.

Kom og vær med til hyggeligt og engagerende samvær - hvor man helt sikkert går opløftet hjem, og måske er man blevet lidt klogere...

I løbet af aftenen serveres der kaffe for et rimeligt beløb.


Sogneudflugt til Aarhus

Søndag den 23. september kl. 8.00-17.30

I år går sogneturen til Aarhus, hvor vi begynder med en gudstjeneste i Aarhus Domkirke, hvor domprovst Poul Henning Bartholin prædiker. Herfra går turen til Hotel Marselis, som er placeret med en formidabel udsigt ud over Aarhus bugt, ikke langt fra Marselisborg Slot. Her nyder vi en lækker frokost og den smukke udsigt over bugten i kongelige omgivelser. Derefter går turen ud til det nye Moesgård Museum, som præsenterer en udstilling af international bevågenhed om Djengis Khan. Vi får en spændende rundvisning og en oplevelse af det nye Moesgårds imponerende arkitektur og fine placering i landskabet.

Vi kører i bus fra Dagli' Brugsen i Ødsted kl. 8.00 og fra Jerlev kirke kl. 8.10 og vi er hjemme igen ca. kl. 17.30.

Turen koster kr. 250,00.

Tilmelding senest den 7. september.

Jerlev:Carsten Bjerre: 75 86 57 48 / 40 15 48 78

Ødsted Jørn Aagaard: 75 86 56 46 / 20 40 08 98


Filmaften i Højen sognehus

Tirsdag den 25. september kl. 19.00 - 22.00

Filmen: Nøgle, Hus, Spejl" vises.

Filmen handler om den 76-årige Lily, der er flyttet på plejehjem sammen med sin syge mand, Max.

Hverdagen går med at passe ægtemanden, og det eneste afbræk sker, når deres voksne datter indimellem kommer på besøg. En dag flytter en ældre svensk mand ind i lejligheden overfor. Herren går under navnet Piloten, og hans livsglade væsen er en direkte kontrast til den sengeliggende og mentalt fraværende Max. Lily bliver tiltrukket af sin spændende genbo, men snart bliver hun konfronteret af familien og de øvrige plejehjemsbeboere, der ikke forstår den ældre kvindes valg.

Ghita Nørby spiller hovedrollen som den viljestærke Lily i filmen, der giver et virkelighedstro indblik i livet på et plejehjem, men samtidig er det en fortælling om vanskelig kærlighed i tilværelsens sidste år.

Instruktør: Michael Noer. Udgivelsesår: 2015.


Pilgrimsvandring fra Jerlev til Ødsted

Lørdag den 29. september kl. 10.00


"Da jeg gik i skole var det HOT at tegne fredssymboler og skrive kloge citater på sit læderpenalhus. (Det var før den bærbare computers tid i undervisningen) Min veninde havde skrevet FESTINA LENTE - skynd dig langsomt, på sit. Og det er det vi kan øve os på, når der er pilgrimsvandring fra Jerlev kirke til Ødsted kirke.

 
Sognepræst Martin Bonde Eriksen vil give os et ord med på vejen ved en indledende andagt i Jerlev kirke.
Der vil være to ruter at vandre ad til Ødsted kirke. En kortere tur der går ad Smalle Jerlevvej over Ammitsbøl, og en længere tur ned i Vejle Ådal ad Ruevej og Bindeballestien.


Vi slutter vandringen af med en nærende suppe og hjemmebagt brød i Ødsted sognehus ca. kl. 14.00.

Så snør støvlerne - og husk - der findes ikke dårligt vejr men kun god påklædning."

Lene Fogh Karlsbjerg


Efterårsmøde i Jerlev Kulturhus

Tirsdag den 2. oktober kl. 19.30

Gamle og nye veje - et foredrag om at være pilgrim ved pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith


”Jeg er Vejen, Sandheden og Livet – ingen kommer til Faderen uden ved mig”, siger Jesus til sine disciple lige efter Judas er gået ud i natten, skærtorsdag. Det er samme aften, som han deler den sidste nadver med dem, og vasker deres fødder.
De ord, Jesus sagde til sine disciple for 2000 år siden, inspirerer os også i dag. De mange, som fulgte Jesus dengang, kaldte sig selv for dem, der følger ”Vejen”. De så sig selv som pilgrimme, altså som nogen, der drager ud i verden for at vandre på fremmed mark, optaget af at følge i Jesu fodspor, og tjene Gud.


At være pilgrim i dag er præget af modernitetens verdensforståelse. Vi er pilgrimme under noget mere luksuriøse forhold end disciplene var det på Jesu tid - og vi er heller ikke pilgrimme på samme måde som i middelalderen, hvor pilgrimsfromheden fik stor udbredelse. F.eks. sætter vi ikke vore liv på spil, og der er som regel gode overnatningsmuligheder undervejs.


I foredraget vil vi se på forskellen mellem at være pilgrim før og nu, og hvad det er, som driver modernitetens pilgrimme til at vandre. En af de kendteste pilgrimssange er ”Må din vej gå dig i møde”.  Hvordan opdager vi de veje, der kommer til os?


Litteraturaften i Højen sognehus

Mandag den 22. okt. kl. 19-21 vil vi samtale om romanen ”Jeg nægter” af Per Petterson.

 “Jeg nægter” handler om brudte venskaber, kærlighed og tilgivelse. Tommy og Jim var engang pot og pande, men det stærke venskab døde ud, og nu har de ikke set hinanden i 35 år. Helt tilfældigt ændrer dette sig, da de pludselig støder på hinanden midt på en bro. Nu skal det vise sig, om der er fundament til at lære hinanden at kende igen. Kan de? Vil de?

I “Jeg nægter” følger vi det døgn, hvor de to mænd møder deres fortid.

Tilmelding til Inger Marie Raunkiær-Jensen, email: imrj@km.dk; tlf. 7586 3128.

Kaffe/te, kage og vand koster 25 kr.


Filmaften i Højen sognehus

Tirsdag d. 13. november kl. 19.00 - 22.00 

Dokumentarfilmen ”Mand falder” vises.

Filmen handler om kunstmaleren Per Kirkeby, som døde for nylig (d. 9. maj 2018). Han blev 79 år gammel.

Instruktøren Anne Wivel følger Per Kirkeby tæt i perioden, efter han faldt ned af en trappe, der resulterede i en hjerneskade. Uheldet betød ikke blot, at kunstneren mistede førligheden, men også evnen til at kunne genkende farver og endda sine egne kunstværker.

I samtale med familie, venner, kollegaer og kunstneren selv tegner Anne Wivel et portræt af maleren Per Kirkeby, hans kamp for at vende tilbage til sit tidligere liv og ikke mindst til kunsten.
”Mand falder” er et indgående portræt af Per Kirkeby (f. 1938), der er en af Danmarks mest internationalt anerkendte kunstnere, som blev slået ..l Ridder af Dannebrog i 1997.

Instruktør: Anne Wivel. Udgivelsesår: 2015.

Kaffe/te, kage og vand koster 25 kr. Pengene går til kirkens Menighedspleje (Julehjælp).