Sogneaftener

Bliv oplyst og bliv opløftet! Sogneaftener er godt for legeme og sjæl.

Sogneaftener er varme og spændende aftener med kulturelle oplevelser, der handler om livets vigtigste spørgsmål. Der kan foregå mange forskellige ting. Et par gange om året har vi sangaftener, hvor vi synger højskolesange og salmer. Vi har foredrag flere gange om året, og af og til viser vi en film med et dybere indhold.

Kom og vær med til hyggeligt og engagerende samvær - hvor man helt sikkert går opløftet hjem, og måske er man blevet lidt klogere...

I løbet af aftenen serveres der kaffe for et rimeligt beløb.


Filmaften i Højen sognehus

Torsdag den 8. februar kl. 19.00 - 21.30

TANGENTSPILLEREN - en dokumentarfilm om Kristian Marius Andersen.

På trods af en bagage med Aspergers syndrom, en opvækst i et nordengelsk arbejdermiljø, præget af mobning og en familie uden særlige musikalske evner, er det lykkedes for Kristian at blive en af landets bedste til at improvisere på klaver og orgel.

Kristian blev ansat som organistassistent ved Herning kirke i 2005 og kom under kirkens kantor, Mads Billes vinger.

"Kristian har svært ved at få sit privatliv til at fungere og har mén efter mobning, som prægede hans barndom, men han er en enestående og dybt inspirerende musiker at samarbejde med", udtaler Mads Bille. "Vi har optrådt i Norte Dame, i Berliner Dom, i Radiohuset og indspillet flere cd´er sammen og i det hele taget optrådt i mange ambitiøse og stressfyldte sammenhænge i forbindelse med Herning Kirkes Drengekor. Her er han checket og fuld af overskud og kan overskue meget komplicerede musikalske sammenhænge".

Gennem sin musik har Kristian fået en vennekreds og en fanskare, hvor han er vellidt for sit rare væsen og dybt respekteret for sit enestående musikerskab.

Pris for sodavand, øl, kaffe og kage: 40 kr., som går til Menighedsplejen (julehjælp).