Sogneaftener

Bliv oplyst og bliv opløftet! Sogneaftener er godt for legeme og sjæl.

Sogneaftener er varme og spændende aftener med kulturelle oplevelser, der handler om livets vigtigste spørgsmål. Der kan foregå mange forskellige ting. Et par gange om året har vi sangaftener, hvor vi synger højskolesange og salmer. Vi har foredrag flere gange om året, og af og til viser vi en film med et dybere indhold.

Kom og vær med til hyggeligt og engagerende samvær - hvor man helt sikkert går opløftet hjem, og måske er man blevet lidt klogere...

I løbet af aftenen serveres der kaffe for et rimeligt beløb.


Litteraturaften i Højen præstegård

Mandag den 28. oktober kl. 19.00:

Vil vi samtale om Naja Marie Aidts bog ”Har døden taget noget fra dig, så giv det tilbage. ”

Naja Marie Aidt har ligesom Esben Kjær haft den store sorg at miste et barn. Det er er en ærlig bog om sorg - og om hvordan sorg kan ændre ens forhold til virkeligheden, til tiden og til de mennesker, der står dig nærmest.

Naja Marie Aidts søn døde i en ulykke i foråret 2015. Carl blev kun 25 år gammel, og bogen har undertitlen ‘Carls bog’. Så hvordan griber man det an at skrive om det umulige: sit barns død?
I bogen skriver forfatteren i lyrisk stil til sin søn. Hun bruger korte prosastykker og bryder formen. Glimt fra nutiden og minder fra fortiden blandes med dagbogsnotater fra nu og dengang. Bogen er en smuk blanding af Naja Marie Aidts stemme og bevingede ord fra litteraturens stemmer.

Bogen er både en saglig illustrering af, hvordan livet ser ud, efter en du elsker dør, og hvordan der findes en plads til den afdøde blandt de levende - og samtidig udforsker bogen poesiens sprog om kærlighed og sorg.

Alle er velkomne – også til kun at deltage én af aftenerne.

Tilmelding: Senest ca. 1 uge før til Inger Marie Raunkiær-Jensen, e-mail: imrj@km.dk; tlf. 7586 3128.

Hvis vi bliver flere, end vi kan sidde rundt om vores spisebord, rykker vi ned i Højen Sognehus. I får besked ved tilmelding.


Filmaften i Højen sognehus

Tirsdag d. 5. nov. kl. 19.00:

Filmen ”Mens vi lever” er baseret på en virkelig ulykke, der fandt sted for 16 år siden i Helsinge i det nordlige
Sjælland, hvor filminstruktøren Mehdi Avaz og hans bror, filmens manuskriptforfatter, Milad Avaz, er vokset op. Den gang kørte to unge mænd galt på en knallert. Den ene blev dræbt, og den anden kom alvorligt til skade. Filmen tager afsæt i den frygtelige tragedie, der ramte direkte ned i den skoleklasse, som filminstruktøren dengang gik i. Men meget er lavet om for ikke at komme for tæt på. ”Vi vil ikke gøre mere ondt. Det er en følelse, vi gerne vil ind til, hvor vi rører folk”, har filminstruktøren Mehdi Avaz fortalt. Og rører folk, det gør de to Avaz-brødre med denne film, som er deres debut.

Kom og se en tankevækkende film!


Hvad skal der ske, når et menneske dør

Torsdag d. 14. november kl. 19.30 i Ødsted sognehus:

Denne aften har vi indbudt bededame Bente Lorenzen til at fortælle om tiden efter et dødsfald. For mange er det en tid, hvor man er i sorg, og så kan det være vanskeligt at forholde sig til alt det, der skal ske. Den, man har mistet, skal jo begraves eller bisættes, og hvordan finder man lige ud af det? Samtidig er det rart, at der faktisk er noget, man skal. Man har en opgave! Og opgaven er både praktisk og åndelig. Hvad den opgave går ud på, det vil Bente Lorenzen hjælpe os med at finde ud af. Hvilke beslutninger skal der træffes? Hvad aftaler man med bedemanden, hvad aftaler man med graveren og hvad aftaler man med præsten? Og ikke mindst: Hvad må man selv?
Hvilke regler er der for, hvad der skal ske med den dødes krop? Hvor må den døde begraves? Hvad må man gøre med asken?

Bente Lorenzen har været bededame i 25 år, så hun har erfaringen med sig. Hun vil fortælle den første times tid, og derefter vil det være muligt at stille spørgsmål.

Kaffen koster 25 kr.