Strikkecafé i Ødsted sognehus

Vi mødes igen til efteråret

Vi er 16 kvinder fra Ødsted, Jerlev, Mejsling og Ammitsbøl. Og som en sagde, det er dejligt, vi kan mødes på tværs af alder og med forskellig erfaring. Vi kan inspirere hinanden. Og vi kan sagtens være flere!

DÅBSKLUDE

Vi strikker dåbsklude. En dåbsklud er den serviet, præsten dupper barnets isse med efter dåben. Traditionelt er det en damask serviet, som efter brug vaskes, rulles og opbevares i kirken til den skal bruges ved næste dåbshandling. I de seneste år er det blevet populært at strikke, hvilket også har bredt sig til folkekirken. Mange steder strikkes der individuelle dåbsklude med kristne motiver såsom kors, hjerte, anker, døbefont mv. Dåbsforældrene kan vælge den klud, de synes bedst om til deres barn og forældrene modtager kluden på barnets vegne som en påmindelse om dåben. Dåbskluden kan eventuelt rammes ind og hænges op eller den kan gemmes sammen med dåbskjolen.

Lillian Staal giver tips og tricks. Og Lillian har strikket et par modeller til inspiration. Menighedsrådene har købt en serie opskrifter og garn, så vi kan komme i gang. Du skal selv medbringe strikkepinde eller hæklenål nr. 2 ½ - 3.

De færdige klude indgår i en fælles pulje, som kommende dåbsforældre i de to sogne kan vælge imellem, når de kommer til dåbssamtale hos Martin.

FITTE-LI-FUT

Lone Hansen præsenterede en lille hæklet dukke. En såkaldt Fitte-li-fut, som er et fantasivæsen, en krammeven, som er tiltænkt børn af alvorligt syge forældre. Den er ikke et menneske – derfor har den ikke tøj på. Den har ingen ører - den lytter med hele kroppen. Den kan trækkes i hår, arme og ben – den smiler stadig. Fitte-li-futterne formidles til børn via Kræftrådgivningen i Vejle. Lone efterlyser hjælp til at hækle efter opskriften, hun selv har udviklet. Den aktivitet vil vi naturligvis også gerne bakke op om i cafeen. 

PROGRAM

Ud over at tilvirke dåbsklude er det tanken, at der opstår et socialt fællesskab mellem de, der udfører håndarbejdet. Du er altid velkommen til at deltage i strikkecaféen også med dit eget håndarbejde.
Der er ingen tilmelding.

Har du spørgsmål? Kontakt Åse Schrøder 2681 5023 eller svanenaase@gmail.com