Essays om tro og kristendom

Skabt for hinanden?

Mange, der bliver gift, har alt for høje forventninger til ægteskabet. Forestillingen om, at ægteskabet er et liv med hinanden på godt og ondt - i medgang og modgang, som det hedder i vielsesritualet, ligger fjernt fra de billeder vi får af ægteskabet i de kulørte ugeblade og i mange hollywoodfilm.

Læs præstens klumme om kærlighed og ægteskab fra kirkebladet sommeren 2015.

Klik her...

Opstandelse!

Jesus frelser de fortabte mennesker på dette vægmaleri fra en tyrkisk kirke.

Påsken er en af kirkens tre højtider. Her fejrer vi, at Jesus Kristus blev korsfæstet, døde og opstod fra de døde på den tredje dag. Men hvordan skal det forstås? Skal opstandelsen forstås fysisk eller metaforisk?

Læs om det i Præstens Klumme fra kirkebladet i foråret 2015.

Klik her...

Tid til fællesskabet?

Læs om diakoni og fællesskab! Hvad er diakoni, og hvad vil vi med fællesskabet. Hvorfor skal vi overhovedet beskæftige os med kirkens sociale arbejde?

Læs præstens klumme fra kirkebladet i vinteren 2013/2014!

Klik her!

Konfirmationsordet

Konfirmationsord er korte sætninger fra Bibelen, som konfirmanderne tidligere fik af præsten, når de blev konfirmeret. Ordet blev læst op ved alteret og skrevet ind i konfirmandernes konfirmationsbibel. I dag vælger konfirmanderne i Ødsted og Jerlev selv deres konfirmationsord.

Læs præstens klumme i kirkebladet foråret 2016

Klik her!

Tænk selv!

Hvorfor tro på en gud? Sådan spørger Ateistisk Selskab i en kampagne, de kalder Tænk Selv. Ateistisk selskab går i kampagnen til angreb på folkekirken. Kampagnen er snarere en smædekampagne mod folkekirken end en egentlig opfordring til at tænke selv. 

Læs præstens klumme i kirkebladet sommeren 2016

Klik her!